Guide til eksterne aktører 2022/23

Her kommer en liten guide til forskjellige foretak som tilbyr nyttig hjelp, varer og tjenester rettet mot nordmenn på Costa del Sol. Noen kjenner kanskje ikke til hvor de norske legene holder til, eller hvor man får kjøpt nordiske varer, og det må vi jo fortelle om! Også i år blir det konfirmant-opplæring i Sjømannskirka, det finnes skandinaviske brødsorter i puebloen, en egen norsk supporterklubb for FCMalaga, og en Norsk Forening du kan melde deg inn i hvis du ønsker deg et nettverk.

Trenger du advokathjelp, litt familierådgivning, vil du kjøpe eller leie spansk hus av en norsk megler, eller trenger du en barnehageplass til et yngre søsken? Her finner du masse informasjon.:

Kommunens representant, Joanne Drozdowska, Her fotografert på stand for å ønske alle på skolen vår velkommen til Benalmádena i fjor.

Ayuntamiento Benalmádena

Kommunens representanter for resistente* utlendinger, er alltid til hjelp for familiene tilknyttet skolen vår. De pleier å komme innom første skoledag for å ønsket alle velkommen til Benalmádena. Det finnes en egen facebookside for “Benalmádena Foreign Residents” og hvis du trenger hjelp fra dem er det bare å ta kontakt. Kommunen har også en nettside der det legges ut relevant informasjon til fastboende utlendinger.

Kommunen uttrykker stor glede over å ha skolen vår her, og ønsker et tett samarbeid. Her finner du kommunens hjemmesider. I tillegg ønsket kommunen alle de norske elevene til å delta i det kommunale idrettstilbudet, og legger tilrette for at vi skal kunne søke NIE, og empadroñamento. Du treffer representantene her:

The Foreign Residents Department

We are attending you at the Bil-Bil Castle in Benalmádena Costa, from 10:00 to 20:00 from Monday to Friday.

If you have any questions and can’t visit us, please give us a call 952442494 or send us an e-mail to residentes@benalmadena.es
***

HELSE

Norsk lege:

ELVIRIA: Clinica Normed, Beate Abraham-Nilsen
FUENGIROLA: Medic, Jens Næsgaard

Nordisk tannlege:

ELVIRIA og FUENGIROLA (norsk): Clinicanordental
ARROYO DE LA MIEL (dansk): Rosasco 

Kiropraktor/Fysioterapeut

BENALMÁDENA (engelsk) Clinicasandalf
FUENGIROLA: Fuengirola Chiropractic Clinic

Dyrlege

BENALMÁDENA Doctor Gorriti

Nordiske matvarer

BENALMÁDENA: Dansk bakeri PanDeLux
FUENGIROLA:
Dagligvarer: Casa Nordica
Dagligvarer: Familien Danmark
Nordisk kjøpesenter/ Delikatessen: CentroIdea

Eiendom

COSTA DEL SOL
Kjøp, salg og leie: Anita Garrods
Kjøp/salg: Casaconcept
Kjøp/salg: HAGI
Kjøp/salg: Costa del Sol Property

Advokat/Gestoriat

Lill Lamenza-Nielsen
Cramer Law
Bestyrerinnen på Los Peques, og Damien, som er markedsavsvarlig for barnehagen slår av en prat med nye familier første skoledag.

Los Peques

Barnehagen Los Peques ligger vegg i vegg med skolen, og har et tilbud om barnehage og førskole for barn fra 0-6 år. Barnehagen er spansk, men også veldig internasjonal. Flere norske familier har benyttet seg av dette tilbudet. Les mer om dette barnehagetilbudet gjennom en norsk/svensk familie HER

Hjemmeside: www.colelospeques.com

We teach in a fun, entertaining, and active way, experimenting and making them feel emotions at all times. With all the tangible, sensory material and using the latest technologies from a digital whiteboard, tablets, brillkids, Montessori, neuroestimulatión, Gardner, Waldorf, Doman and we adapt to all the latest that comes out in the market. “We want them to have a good memory of their prettiest and sweetest stage in this school.”

-WE HOPE TO SEE YOUR LITTLE ONES AT “LOS PEQUES”

CHILDREN’S CENTER CERRO DEL VIENTO “LOS PEQUES” We are a children’s center located on Avenida Cerro del Viento nº25, next to the Norwegian College. We belong to the first educational link after the family. We are dedicated kids from 0 to 6 years since 1985. Who are we targeting? All kinds of families with different cultures and nationalities, we like to learn from each other.

We offer: picking-up and care of elder siblings from the Norwegian College until the families finish their jobs.

***

Å flytte til Spania

Boken «Å flytte til Spania» svarer på alle spørsmål du måtte ha når du flytter til Spania for kortere eller lengre tid:

  • Hvordan får jeg NIE-nummer?
  • Leie eller kjøpe bolig?
  • Hvordan fungerer det spanske arbeidsmarkedet?
  • Kan jeg ta med min norske trygd eller pensjon til Spania?

Dette og mange andre ting gir boken svar på. Boken har fått svært positive omtaler i media og responsen fra leserne er veldig gode.

Boken koster 25 € / 250 NOK og kan kjøpes gjennom: arne.bjorndal@me.com

Saludos, Arne Bjørndal

Privatpraktiserende lege

Jens Næsgaard, har hatt klinikk i Fuengirola en årrekke. Næsgaard var i sin tid med å starte Den Norske Skolen, Málaga, og du finner navnet hans på stiftelsesplatten i resepsjonen. Her er han på skolebesøk første skoledag, avbildet sammen med sin gode venn Luisa Palomar, som også har vært med skolen helt i fra begynnelsen.

Næsgaard driver Clinica Medic, en nordisk/skandinavisk poliklinikk lokalisert i Fuengirola, Malaga. Etter mer enn 30 års erfaring på Costa del Sol har de utviklet et utmerket nettverk med de beste spesialistene og sykehusene her i området. Les mer om poliklinikken HER

Her finner du bakervarene norske ganer lengter etter.

Pan Deluxe

Skolebrød, kanelsnurrer, boller, kaker og brødvarer. Du finner et bakeri i puebloen, som har brødvarene du savner i de spanske butikkene. Her kan du også bestille kaker og catering til spesielle anledninger.

Du finner bakeriet HER

***

Lill Lamenza i hyggelig samtale med rektor Trude første skoledag. Lill tilbyr gestor- og advokattjenester.

Advokat/Gestoriat

Norske Lill Lamenza Nielsen har bodd i Spania nesten hele sitt voksne liv, og driver et gestoriat som hjelper med kjøp og salg av eiendom, jus og spansk forvaltning. Trenger du advokathjelp har kontoret tilknyttede advokater, og du kan få god hjelp på norsk i det spanske systemet. Du finner advokatkontoret/gestoriatet HER

***

Beate Abraham-Nilsen er en meget avholdt lege på Costa del Sol.

Norsk Lege- Tannlege- og Kiropraktorklinikk

ClinicaNorMed, Beate Abraham-Nilsen er Øre- nese- halsspesialist, og privat, allmennpraktiserende lege. Med på teamet har hun også psykolog, kiropraktor og en spesialist på vaksiner. De tilbyr også norsk tannlege.

For dere som er nye i Spania så er kontakten med helse- og helsevesen viktig å etablere.  Vi anbefaler alle å få skaffet seg et Europeisk helsetrygdkort, og med dette kortet kan du få gratis helsehjelp ved de lokale legevaktene.  Du vil også motta gratis hjelp på de offentlige sykehusene, dersom problemet ditt er akutt.

Dersom du ønsker å bruke private aktører, da pga språk eller at problemet ditt er mer kompleks eller ikke akutt, så er det flere skandinaviske leger og tannleger på kysten, men på ClinicaNorMed og ClinicaNorDental har du både norsk lege- og tannlege, begge med mulighet for refusjon hos HELFO dersom du kvalifiserer for det.  Dersom det er akutt kan du her også bruke din reiseforsikring om du skulle ha det.

Legeklinikken er i Elviria og har allmennmedisin, spesialist på øre-nese-hals, kirurgi, fysioterapi, kiropraktor, kostveiledning og norsk psykolog.

Tannlegeklinikkene er i Fuengirola, Elviria, Alhaurin el Grande og Estepona.  Tannlegeklinikkene gir gratis undersøkelse til barn.

CLINICANORMED.COM

www.clinicanordental.com

***

HAGI Estates SL 

HAGI Estates SL er et norsk eiendomsmeglingsfirma som holder til I Benalmádena på Costa del Sol og drives av Anne Chr. Winness. 

HAGI spesialiserer seg på å hjelpe våre kunder å finne de beste eiendommene på Costa del sol fra Malaga til Gibraltar basert på deres ønsker og behov og til best mulig pris. Vi synes det er viktig å ikke kaste bort våre kunders tid, og derfor velger vi å svært selektiv og håndplukke eiendommene slik

Norsk eiendomsmegler, Anne Chr. Winnes

at de skal matche deres ønsker og behov. Vår styrke i forhold til andre aktører er at vi er flinke til å lytte til kundens faktiske behov og ønsker. Og vi legger også vekt på meget god oppfølging og evalueringer etter hver visning, og gir oss ikke før vi har funnet kundens drømmeeiendom. HAGI Estates hjelper deg også hvis du har en eiendom du ønsker å selge.

Vi er et relativt lite selskap og alle kunder får derfor personlig oppfølging. Vi gjør alltid alt for våre kunder, om dets er å hente på flyplassen eller hjelpe til med praktiske ting.

Vi samarbeider tett med Cramer Advokater som yter juridisk assistanse i forbindelse med kjøp og salg av eiendom, og i tillegg har solid kompetanse og erfaring innenfor skatt, arv, emigrasjon og immigrasjon, selskapsrett med mer.

Se eiendommer til salgs og råd og tips her: Hagi Estates SL

***

Sjømannskirken

Velkommen til Sjømannskirken på Costa del Sol!
Semesteråpning fredag 9. september kl. 15.00!

Dette blir en hyggelig dag på El Campanario for familier, barn, unge og voksne. Et ekstra
varmt velkommen til alle som nylig har flyttet til Solkysten! Dagens store begivenhet blir en familie-bootcamp i regi av Alhamar Fitness Center, som passer for alle over 6 år!

Konkurransepreget og spennende, og vil foregå i kirkens nærområde. For de minste vil det bli egne aktiviteter på kirka samtidig.
Vi åpner dørene kl. 15, og bootcamp og andre aktiviteter varer fra kl. 16 til 18. Etter aktivitetene blir det grillunsj på El Campanario, og mulighet for å slappe av i hagen med musikk fra DJ og god stemning.

Påmelding: www.sjomannskirken.no/cds/semesterapning/

Tacofredag på kirka:

Hver fredag inviterer vi hele familien til å nyte taco og fellesskap på kirka! Vi starter etter semesteråpningen 9. september, har pause i høstferien 21. oktober og fredag 11. november og har siste tacofredag den 18. november.

Fra kl. 16.00 kan man kjøpe taco, og fra kl. 17 blir det forskjellige klubber og aktiviteter som passer for alle aldre; Småbarnssang for 0-6 år, Liv og Røre for 1.-4. trinn og band for 5.-7. trinn. Vi avslutter med felles kveldsavslutning kl. 19.00. Tacofredag passer for alle, store og små. Velkommen!

Ungdomskafé

Kakao, snacks og spill for ungdommer i 8.-10. trinn!
23. september, 7. oktober, 28. oktober og 18. november kl. 19.30-22.00.

Konfirmanter:

I september starter vi med konfirmantundervisning for 9. klasse. Alle er velkomne til å delta. Vi starter med foreldremøte tirsdag 13. september kl. 19, og overnatting for konfirmantene 17.-18. september. Vil du melde deg på eller har du spørsmål, se HER
(https://www.sjomannskirken.no/cds/konfirmasjon/)

Ungdomslederkurs

Vi arrangerer MiLK (MiniLederKurs) for 10. klasse. Dette er et ungdomslederkurs der vi lærer om det å være leder, om oss selv og om fellesskap. Ungdommene får også mye praksis i det å være leder for barn. Oppstart 23.september. Det er gratis og påmelding skjer ved å sende en mail til Silje på shs@sjomannskirken.no

Kor

For de store: EC-singers skal synge på Sjømannskirkens julekonsert! Det er et prosjektkor som passer perfekt for alle foreldre på Den norske skolen. Øvelse onsdag 26.10, 02.11, 09.11, 16.11 og 23.11 kl 17.30 – 20.00

For de små: Barnas julekor skal også synge på Sjømannskirkens julekonsert! Dette er også et prosjektkor, og øvelsene blir i hovedsak på fredagene før tacofredag kl. 15.00-16.00: 28. oktober, 4. november, LØRDAG 12. november og 18. november.

Meld deg på sjømannskirkens  Nyhetsbrev HER
og Facebook  for å holde deg oppdatert!

LINK TIL KIRKENS NETTSIDE

***

Familieveiviseren

Dette er et tilbud til norske familier i Spania, som trenger noen å snakke med. Grete Peralta og Torunn Mørenskog fra Sjømannskirkens Familieveiviseren besøker skolen og det norske miljøet på Costa del Sol jevnlig. Datoer og tider deles på skolens nettsider så fort de er bestemt.

Besøk hjemmesidene deres for utfyllende informasjon:

https://www.sjomannskirken.no/familieveiviseren/

***

Photo by Helena Miller

Fotograf

Helena Miller er en lokal, norsk portrett-fotograf, kommer fra filmen og liker å lyssette portretter i studio. Har du ikke tid til det, tar hun gjerne utebilder alt fra enkeltpersoner, familie og/eller gruppebilder. Hun er også bryllupsfotograf og er blant de man kan velge av fotografer på listen til Sjømannskirken.

Kontakt Helena for bilder i forbindelse med konfirmasjon, bryllup.  Hun tilbyr også fotografering for bedrifter, nettsider etc.

1momentphoto.com.

Helena Miller

Minibierne

Minibierne på skolebesøk Skolestart 2022/23.
Trykk på bildet, så finner du vårt Infohefte! -Velkommen til Minibierne!

Minibierne

Minibierne er en skandinavisk barnehage, med skandinavisk pedagogisk utdannet personale.

Les om barnehagen her: http://www.minibierne.com/

***

Frisør

Ekspert på nordiske hårtyper: SK Hair Gallery Benalmadena:

Salongen ligger i Arroyo de la Miel. Innehaver Stephanie er en Britisk utdannet Master Stylist & Colourist, med over 30 års erfaring. Hun har vært etablert 20 år her i Spania.

Du finner Stephanies salong her:  Facebook Instagram #skhairgallery

***

Turer, café med norsk mat og sosialt samvær: Den Norske Foreningen vil gjerne ha flere familier på medlemslista

Norsk Forening Costa del Sol

Foreningen er en ideell organisasjon av kulturell og sosial art, religiøst og politist uavhengig. Foreningen opprettholder tradisjoner, historie og kultur. Foreningen er drevet av frivillige medlemmer, og caféen i Fuengirola drives også av frivillige. Den er åpen hver dag fra kl. 11.00 – 15.00, og selger smørbrød, wienerbrød og vafler, og norsk middag/lunsj mellom kl. 12.30 – 14.30. Det finnes bibliotek, internett og norsk TV.

-Bli med i foreningen!

***

Sydenpadel hjelper deg å finne partner og motspiller tilpasset ditt nivå.

Spiller du padel?

Sydenpadel organiserer padelferie, men hjelper også deg som ønsker deg et treningsmiljø og vil finne en gruppe å spille i. Sydenpadel er skandinavisk, med norsk eier og koordinator. Kontakt Helena for å lære mer om sporten og spille mer padel under oppholdet ditt.

www.sydenpadel.com

Opplev Andalucia sammen med en norsk guide som har skikkelig peiling.

Aventura Málaga opplevelser

Trond Høiklev har vært entusiast for Costa del Sol og Andalucia en rekke år, og hjelper deg å finne alle områdets skjulte skatter og perler. Trond tilbyr transport, guiding og gruppereiser, men deler gjerne masse gratis tips om alt dere kan oppleve på egenhånd. Trond har pleid å besøke skolen hvert år, med et rikholdig opplevelses- og friluftsforedrag. Covid-19 har dessverre også lagt dette på is. Enn så lenge finner dere mer om Aventura Malaga HER.

***

Osteopat LuisIllueca er en lokal, spansk osteopat, som snakker godt engelsk og har behandlet flere norske rygger, og har et godt renommé.

Lokal osteopat

Osteopat Luis Ilueca har tidligere år hatt mange fornøyde, norske kunder i Benalmádena. Luis forteller om osteopatien, muskler og skjelett:

-What is osteopathy? Is a medical science that studies mechanical dysfunctions of the musculo-skeletal system. Entirely a manual therapy uses palpation of the soft-tissue and mobility of the joints to diagnose and restore mechanical dysfunctions. The knowledge of the muscle & joint chains and how they work in their dynamic patterns can give us a more précised diagnosis and consequently a treatment. Osteopathy makes an emphasis on readjusting the mechanical alterations in the musculo-skeletal system, that way we are treating the cause and not the symptom.
Musculo-skeletal pains can develop along anywhere of the muscle-joint chains. The pain can be local or referred, but also can be referred along its nerves or soft-tissue, making the diagnosis a vital component for the treatment to work. Osteopathy relies on palpation of the soft-tissue, mobility of the joints for the diagnosis but also uses medical orthopedic tests to strengthen a more precise diagnosis.
Osteopathy, an independent formation that reaches a diagnosis to apply an osteopathic treatment, with the flexibility to refer a client to another specialist when the problem has been recognized as being of musculo-skeletal source.

Osteopathy was founded in the States by Andrew Taylor Still in 1874. It has evolved to include a more thorough knowledge of anatomy & physiology, biomechanics, neurophysiology & pathophysiology, integrating the osteopathic view of the different systems working in undividable and holistic way.

Kontakt Luis på telefon 670 77 00 48
luisillueca@yahoo.com

***

Fuengirola Chiropractic Clinic

Stein Andre Myklebust har startet og drevet klinikk på strandpromenaden i Fuengirola i 16 år. -Kiropraktikk er ikke kun for de med ryggsmerter. Mange rygg problemer kan gi utstrålingssmerter og andre symptomer, sier ernæringsfysiolog Cecilie Karlsen Myklebust, som også er tilknyttet klinikken. Hun skreddersyr kosthold for alt fra idrettsutővere til barnefamilier. Les mer om klinikken på facebook HER.

Fuengirola Chiropractic Clinic har også har en fransk og engelsk talende kiropraktor ansatt.

-Mange sliter med mage/tarm og intoleranser, dette er noe vi kan hjelpe å kartlegge og finne løsninger på, forteller Cecilie.

Cecilie jobber som selvstendig næringsdrivende med personlig trening, pakker med kosthold og trening, samt gruppetrening. -Vi har også en av markedets beste bodyscan maskiner, Inbody, som måler blant annet fettprosent,muskelmasse og vannansamling i kroppen, forteller hun.

***

Tor Arne Finsrud leder supporterklubben Pena Oso Polar, en klubb som heier på Malaga og reiser på hjemmekamper sammen.

Peña Oso Polar

-Peña Oso Polar er Málaga CF’s eneste norske offisielle supporterklubb. De har derfor en svært tett forbindelse til klubben og kan lovlig tilby billetter og transport til kampene på La Rosaleda. Klubben samles til hyggelig sosialt samvær på en restaurant ved feriaplassen i Fuengirola før kamp og på bussreisen innover er det både servering og konkurranser som det er gratis å være med på! Premiene er ofte Málaga supportereffekter. Det er også samling ved bortekamper og reiser på flere bortekamper hver sesong. Følg klubben på Facebook: Peña Oso Polar.

***

Trening

Det finnes et treningssenter nede ved kysten i Benalmádena, Epic Gym, med norsk eier. Senteret ble åpnet for et par år siden, og tilbyr veldig fine lokaler og et godt utvalg av treningertimer for både voksne og barn, samt barnepass. Kontakt senteret for mer info. Se også facebooksiden HER.

Alhamar Fitness Center i Elviria har også norske eiere, og tilbyr 60 gruppetimer i uken.

Det er mulig å trene kommunalt, for både voksne og barn, på diverse treningsanlegg, med et stort utvalg i sportsgrener, svømmehall, ishall og treningsstudioer i tillegg til Idrettsanlegget i Benalmádena (Polideportivo).

LINK TIL KOMMUNENS RIKHOLDIGE TRENINGSTILBUD FOR BARN OG VOKSNE

***

Den Norske Skolen, Malaga takker alle som har bidratt med praktiske opplysninger til denne siden med opplysninger som kan være nyttige for de nye familiene våre. Vi håper at vi kan invitere til oppstartmesse igjen til neste år.

Vi lager denne siden for å opplyse, ikke for å reklamere, og i hvert fall ikke for å villede. (Omtale eller reklameplass kan ikke kjøpes på våre hjemmesider)

Hvis du finner feil i opplysningene, eller vet om noen som burde inkluderes på denne opplysningssiden send mail om tips til forbedringer. -Vi ønsker dere alle et supert år her på Costa del Sol, Málaga.

Vennlig hilsen Nina, Markedsansvarlig for Den Norske Skolen Malaga