Bli kjent dag på stranden

Denne stranddagen er en god og viktig tradisjon ved skolen. Stranddagen er faktisk så populær at flere elever som gikk ut av videregående i fjor hadde møtt opp på eget initiativ for å få med seg en flik av fellesskapet og stemningen denne dagen gir. – Det sier litt om kvaliteten skolen har, og tilhørigheten elevene føler på, sa en lærer så fint. – Vi har en skole elevene oppsøker, savner og identifiserer deg med. Den siste uken har det vært jevnt over 35 grader i skyggen, så det kunne ha blitt litt vel hett om solen hadde slått til fra morgenen av, slik den pleier. Heldigvis reddet havtåken morgenstunden, og temperaturen holdt seg levelig gjennom strandlekene.


Ringleker, balleker, volleyball og vannhente-stafett var noen av formiddagens aktiviteter, og det var flere klasser som badet både to og fire runder før lunsj. 

 Jentene på 8. trinn koser seg i vannet og vinker til fotografen

Å grave hverandre ned i sanden var veldig populært i år, og flere elever måtte befris underveis, før de villig lot seg grave ned igjen. Travesuras, er forresten spansk og betyr rampestreker. Syvendetrinn heller bøtter med vann over lærer Frode. 

Sandslottkonkurranse

Etter lunsj var det opprop og laginndeling til årets store sandslottkonkurranse. Vibeke, årets stranddags-ansvarlige, fortalte om reglene og hvordan man best kunne tekkes jurien. – Samarbeid er viktig, roper hun. – Og kreativitet! Den eldste eleven i hver gruppe fikk være leder, og utstyret (antall bøtter og spader) ble jevnt fordelt. – Kan vi begynne nå? Lurer elevene. Er alle på plass? Klar, ferdig, gå!

Vibeke og jurien fikk alt de ba om i dag. Aller best var elevene på kreativitet. Blant årets sandslott, var det vel egentlig kun ett slott. Ellers ble det laget en gigantisk sandtøffel, en prangende hai, to levende havfruer med bart(og nedgravde barn), en stor og en liten bjørn, en modell av babyen til Knerten,  En fødende dame (!), en aktiv vulkan og en flott, stor fisk. Det var rett og slett en strandlinje fylt med vinnere, og jurien hadde en vanskelig jobb.

Det ene laget vant frem med sin fengende historie om hvordan de hadde valgt motiv: -Vi tenkte at den store bjørnen kunne symbolisere videregående og den lille er førsteklassingen, forklarte de. – Og de holder hverandre i hendene, slik som vi gjør.. Solgt, sealed og upåklagelig godt levert.  Vinnerlaget fikk, som alltid, kjøpe is med Stefan.

Vibeke delte ut trøstepremier til alle : Ekte, spanske Chupa Chups.


Resten av solkremen, sanden og svetten etter den gode innsatsen, vaskes vekk i det svale Middelhavet.  Klokka nærmer seg to, og foreldrene kommer ruslende for å plukke opp barna sine.  Mange velger å bli litt til. For hvor ble det av timene i dag?

Tekst og bilder
Nina C. Kaasin Simarud