Brevvenner

Spennende Brevvenner fra Trondheim
Sofie har fått brev fra Linnea. Linnea er tredjeklassing ved Charlottenlund skole i Trondheim, og nå er det snart et langt og spennende brev på vei i posten tilbake til Norge. Sofie vet ikke så mye om Linnea enda men snart får hun vite mer, for hun har laget mange nye spørsmål i det nye brevet som hun snart skal sende. -Kanskje i neste brev så sender Linnea med et bilde, håper Sofie.

«..Jeg liker å turne, spille fotball, klatre,henge opp ned og slenge meg og jeg er bare litt glad i lekser..» Sofie har masse å fortelle. Hun kommer også fra Trondheim, så kanskje hun til og med kan treffe brevvennen sin en dag.
Nok brevvenner til alle
I Linneas klasse i Trondheim er det 19 elever. Den Norske Skolen, Malaga har bare 8 elever på tredjetrinn, så det var brevvenner nok til flere. Hele fjerdetrinn fikk derfor også hver sin brevvenn, og de ble veldig imponerte over hvor flinke tredjetrinnselevene på Charlottenlund Barneskole er til å skrive. Olivia fikk et brev på hele sju ark fra en jente som heter Sigrid. Det var litt forskjellig hvor lange brevene de fikk var, men alle hadde skrevet morsomme ting og laget fine spørsmål.
Linda leder elevene igjennom hvordan man skriver på en konvolutt slik at det skal komme frem. -Det er viktig å skrive det slik, på hver sin linje, forklarer hun. Og bakpå må vi skrive avsender slik at vi får brevet tilbake hit om det ikke kommer fram.

-Alle de norske elevene lurte på noe om været i Spania, om det snør her og sånt, forteller Celina – Og da svarte jeg at det finnes snø på Sierra Nevada.

-Det er fint med brevvenner. Kanskje dere kan være brevvenner etterpå også, sånn utenfor skolen, foreslår Beate, og forteller at også hun hadde en brevvenn en gang som det var morsomt å skrive til.

Vet du hvordan hun så ut? Spør Frida.
-Ja, for hun sendte meg et bilde, svarer Beate.
-Det var jo det vi også skulle gjøre da! Klager Jimmy.
-Ja, vi skulle jo ta bilder av oss med iPaden og sende med. Det må vi se om vi kan gjøre nestegang før vi sender brevene, lover Beate.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud