VELG ANDALUCIA
FULLT AV ATTRAKSJONER

Fullt av attraksjoner

Kjærlige og elegante delfiner i spenstige hopp, livsfarlige krokodiller, skumle tigre, lumske ulver og fargerike sommerfugler? Eller kanskje badeland med utfordrende vanntuneller, en tur til fjells via en luftig gondolheis, eller liker du kanskje å klatre, henge oppunder trærne, og seile igjennom naturen i en spektakulær zip-line?

Etter endeløse dager på stranda med steikende sol, setter hele reisefølget gjerne pris på litt variasjon. I tillegg til Costa del Sols 112 km med toppstrender, fra Nerja i øst til Manilva i sørvest, finnes også et bredt utvalg attraksjoner.

Spektakulær Zip-line

Sunview Park ligger i Alhaurín de La Torre, en liten by i Malaga, Guadalhorce-regionen. Zip Linen på Sunview Park, med en lengde på 1300 meter, er den lengste doble zip-linjen i Andalusia og en av de lengste i Spania.

Parken tilbyr også bueskyting og fresbee Golf, og arrangerer opplevelsesturer og events sammen med Camino del Rey, et Hestesenter som tilbyr rideturer og vingårdsbesøk. Klikk på logoen for mer informasjon:

300 krokodiller

– Se, sier dyrepasseren og pirker borti kroppen på den store krokodillen. Dyret åpner kjeften på vidt gap og glefser uhyggelig. En skrekkblandet fryd sprer seg blant publikum. Her i Krokodilleparken finnes flere enn 300 krokodiller. Den største veier over 600 kg. Om du vil, kan du også få holde en krokodilleunge. For anledningen er kjeften – for sikkerhets skyld – godt tapet.

Krokodilleparken ligger rett utenfor det kjente turiststedet Torremolinos, mellom hovedstaden på Costa del Sol, Málaga, og turistbyen Benalmádena i vest.

Solkystens største badeland

Nesten vegg i vegg med krokodillene ligger Aquapark, det største badelandet på Costa del Sol. Her finnes et stort utvalg vannsklier, kjempelange rør og vannsklier – til sammen 17 attraksjoner – noe for de fleste aldre. I tillegg kan du svømme sammen med en ekte og tam sel!

Men vannparker finnes det flere av på Solkysten, blant annet i byen Vélez-Málaga (øst for Málaga) og i Mijas kommune, vest for Torremolinos.

Sjøløver og delfiner

Alle elsker delfiner, og i Selwo Marina i Benalmádena, nabobyen til Torremolinos, elsker delfinene sitt publikum. Unge og gamle gisper i skrekkblandet fryd når delfinene plutselig bryter vannflaten og hopper flere meter til værs.

Men her finner du mer, blant annet sjøløven Bruno som gjerne blir med på et bilde sammen med gullungen. Ellers rommer marinaen både slanger, pingviner, papegøyer og livsfarlig Piraja-fisk.

En av de aller siste attraksjonene på Solkysten er den nye Mariposario(sommerfuglparken) i Benalmádena. Her finnes 1.500 forskjellige sommerfugler i alle farger, stor og små.

Octopus-mania

I Akvariet SeaLife nede ved havna i Benalmádena finner du blekkspruten som jevnlig blir brukt av spanske medier til å tippe resultatene i viktige fotballkamper. Riktignok bommer blekkspruten av og til stygt, men til nå har ikke det gått på populariteten løs!

For blekkspruten er like glad og boltrer seg i vannet sammen med alt fra små sjøhester, maneter, stjernefisker til skilpadder og haier.

Opp i høyden

300m fra togstasjonen i vestlig retning over torvet ligger gondolheisen som fører deg 800 meter til værs. Her oppe på Monte Calamarro finner du Solkystens beste panoramautsikt, og på klare dager er det mulig å se helt til Gibraltar og Marokko. I tillegg finnes det tamme falker som er trent opp til jakt, en eldgammel tradisjon som nå er vernet av Unesco som del av verdensarven.

Ulv, ulv

Rundet 40 minutters kjøring nordover fra Málaga i retning byen Antequera finner du Solkystens egen ulvepark. Her kan du delta på guidede ulveturer, egne nattarrangementer med innlagt ulvehyl, hesteriding og dyrehage med de mest populære kjæledyrene.

Dyrehager

Helt i sørvest på Costa del Sol, i byen Estepona, ligger jungelparken Selwo Aventura som rommer mer enn 2.000 dyr, fra elefanter, bjørner, tigre, giraffer og kameler til den utrydningstruede iberiske gaupen. Her kan du dra på safari og prøve deg som eventyrer med pil og bue.

Nok en zoologisk hage finnes i turistbyen Fuengirola; Bioparc. I denne tropiske hagen beveger dyrene seg i et mer naturlig miljø enn i mange andre dyrehager. I juli og august holder parken oppe til midnatt og byr på spesiell nattarrangementer.

På “El Refugio del Burrito” kan du ri og ellers nyte et måltid i selskap med 70 esler.

Hakket tøffere?

Flere steder kan du også leie spesielle ”buggy´er” (små firehjulstrekker) og kjøre ut i Solkystens skoger og nasjonalparker. Det kan leie en buggy i Marbella eller bli med på organiserte utflukter med jeep til den historiske byen Ronda.

Er du fortsatt sulten på opplevelser, så tilbyr de fleste havnene og badestrendene langs Solkysten tilbud på båtturer for å se på både hval og delfiner, scuba-diving, ekstreme powerbåter, paragliding på sjøen og havfisketurer.

Klatrepark

I Elviria finnes en knallbra klatrepark med utfordringer for både store og små. Les om ett av skolens mange besøk i klatreparken HER.

Sommerfuglparken

I den spektakulære sommerfuglparken, i Benalmadena Pueblo, kan du gå blant mer enn 1500 eksotiske sommerfugler fra hele verden som flyr fritt i et tropisk paradis mellom fossefall og blomster.

Du vil kunne observere hvordan sommerfugler blir født, hvordan de reproduserer og lære mange ting om disse fantastiske insektene. Parken har også noen andre dyr, øgler og insekter.

Mer om attraksjonene

 • Krokodilleparken (Torremolinos): www.crocodile-park.com (spansk og engelsk) – åpningstider i sommersesongen: kl. 10:00 til 19:00 i sommersesongen (juni til og med september). Åpningstider vår og høst(mars-mai og oktober): kl. 10:30 – 17:00.
 • Mariposario de Benalmádena(Sommerfuglparken i Benalmádena): www.mariposariodebenalmadena.com (spansk, engelsk), åpningstider kl. 10:00 – 18:00.
 • Agualand (Torremolinos): www.aqualand.es/torremolinos/ (spansk og engelsk) – åpent kl. 11:00 til 18:00 (mai, juni og september), kl. 10:00 til 19:00 (juli og august).
 • Selwo Marina (Benalmádena): www.selwomarina.es (spansk) – åpent kl. 10:00 – 18, juni fra kl. 10:00 – 20:00. I toppsesongen (halve juli og hele august) fra kl. 10:00 til midnatt.
 • Sea Life Benalmádena: www.visitsealife.com/Benalmadena/ (spansk og engelsk) – åpent juni og september: kl. 10:00 til 18.
 • Tivoli World (Benalmádena): midlertidig stengt.
 • Gondolheisen Teleférico (Benalmádena): www.telefericobenalmadena.com (spansk og engelsk) april – juni kl. 11:00 – 19:00, juli og august kl. 11:00 – 24:00, oktober kl. 11:00 – 19:00.
 • Ulveparken Lobo Park (Antequera): www.lobopark.com (spansk, engelsk, tysk) – åpent alle dager(bortsett fra 25.12.) kl. 10:00 – 18:00.
 • Selwo Aventura (Estepona): www.selwo.es (spansk og engelsk) – åpent april kl. 10:00 – 18:00, mai – juni: kl. 10:00 – 19:00, juli og august kl. 10 -20.
 • Bioparc (Fuengirola): www.bioparcfuengirola.es (spansk og engelsk) – egne nattarrangementer i løpet av høysesongen juli og august.
 • El Refugio del Burrito(gratis bondegård med esler – 50 min. kjøring nord for Málaga): www.elrefugiodelburrito.com (spansk og engelsk): kl. 11:00 – 19:00.
 • Buggy-safari: www.buggytourscostadelsol.com (spansk og engelsk).
 • Safari: www.adventure-spain.com (engelsk).
 • Adventura Amazonia kletrepark og zipline: https://aventura-amazonia.com/
 • Sunview Super Zipline and adventure park: https://sunviewpark.com/en_GB

Andre attraksjoner

Praktiske tips

 • For å komme mellom de ulike attraksjonene, gjør du det enklest med en leiebil, selv om det finnes både tog- og bussforbindelser, særlig på de mest populære destinasjonene langs Solkysten.
 • Sjekk hjemmesidene til de attraksjonene du vil besøke. Det finnes ofte tilbud om familie- og grupperabatter, i tillegg til kombinasjonsbilletter til flere attraksjoner.
 • Flere av attraksjonene kan også tilby spesielle hotellpakker som inkluderer rabatter, bl.a. på inngangsbilletter og mat.
 • Toppsesongen på Costa del Sol er juli, august og september. Husk at været vanligvis er svært bra i flere uker både før og etter toppsesongen. Da er også både reise og hotell billigere enn i høysesongen.