VELG ANDALUCIA
FIRE LAND PÅ TO KONTINENTER

Fire land på to kontinenter

På Costa del Sol! Den spanske Solkysten er et ypperlig utgangspunkt for å komponere en ferie som handler om mer enn bare å ligge rett ut i solsteiken. Etter en ferie her og med innlagte avstikkere, kan du komme hjem og skryte av å ha opplevd til sammen fire land og to kontinenter på Sydenferien.

Magiske Marokko

Fremmede lukter og eksotiske smaker, fargerrike landsbyer, skitne smug, nedslitte hus og praktfulle palasser og masse mennesker. Besøk medinaene(den gamle bydelen innenfor bymurene) i Tetuán og bruk timene i de åletrange smugene blant vevere, gullsmeder, teppeselgere, krydderselgere, bakere og slaktere som falbyr sine varer fra ”hole-in-the wall” butikker. Øv deg på pruting og kjøp flotte og billige skinnvesker, belter, vannpiper eller sko i den gamle bydelen i Tanger og sett av tid til å oppleve den blåmalte fjellandsbyen Chaouen. Den ligger i høyden der Rif-fjellene reiser seg og er Marokkos svar på de spanske pueblos blancos – hvite landsbyer. Et must!

Ferdig pakke

Fra din base på Solkysten kan du kjøpe en ferdig pakke som inkluderer busstur, ferje, hotell og rundreise med guide av ulike lengde i dette nordafrikanske landet. Billetter får du kjøpt gjennom hoteller eller i lokale reisebyråer i turistbyene på Costa del Sol. Med buss eller leiebil kan du selv ta deg ned til havnebyen Algeciras, helt sør i Spania. Det tar mellom en og halvannen time, litt avhengig av hvor på Costa del Sol du starter. I Algeciras er det fire ferjeselskaper å velge blant og godt over 50 daglige avganger hver vei til Tanger og den spanske enklaven Ceuta, nord i Marokko. De raskeste feriene krysser det 15 km brede Gibraltar-stredet på 35 minutter. Billetter kan du kjøpe på kaia, på mange bensinstasjoner på Solkysten eller på internett: www.directferries.no/buquebus.htm.

Been there, done that…

Det mest interessante med Gibraltar er at det ligger som en gjennomført britisk utpost i svært fremmede omgivelser, både når det gjelder klima og geografiske forhold. Her er det to-etasjes busser, du får engelsk frokost, engelsk øl som kan nytes i publignende omgivelser og nattelivet er beryktet. Selve fjelltoppen med sine ville aper og gondolheis er verdt å få med seg. Men ellers er dette stedet turistene reiser til mest for å ha sagt at de har vært der.
Den britiske kolonien når du på to timer med bil eller buss fra Costa del Sol. Dagsturer tilbys i rikt monn de fleste stedene på Solkysten. Husk pass!

Fredlige Portugal

Knapt fire timers kjøring vestover fra Solkysten kommer du til den portugisiske grensen. Er du trøtt av de mange overfylte badestrendene på den spanske Middelhavskysten, har du et godt alternativ her.
Vanntemperaturen her på Atlanterhavssiden av Gibraltar er riktignok ikke så varmt som i Middelhavet, men her kan du til gjengjeld finne mange og lange sandstrender nesten helt for deg selv. Prisnivået er lavere enn på Solkysten, og vil du ha litt variasjon i løpet av badeferien, er dette et Portugal et bra valg.

Bildetekster:

Marokko 1:
Den berbiske vannselgeren lar seg gjerne fotografere sammen med turister iført lokale kvinnedrakter. Foto: Arne Bjørndal

Marokko 3:
I de trange gatene i gamlebyen i Tetuán i Marokko finner du all slags frukt, krydder og matvarer. Prisene er det lite å si noe på. Foto: Arne Bjørndal

Gibraltar 1:
Gibraltar byr på passkontroll, toetasjes busser og venstrekjøring. Regn med litt ventetid. Foto: Arne Bjørndal

Kem: Kan du finne et bilde fra fjelltoppen med ville aper. Evt. et bybilde fra Gibraltar.

Portugal 1:
Den portugisiske atlanterhavskysten byr på endeløse og nesten folketomme strender. Foto: Arne Bjørndal

Portugal 2:
Nyt en rolig lunsj på en av barene langs de portugisiske strendene og la timene fly. Foto: Arne Bjørndal