Skoleåret har startet!

Spente elever har hilst på klassene sine i dag. Nye ansikter har vekslet sjenerte blikk og store gjensynsklemmer mellom gamle venner er fordelt. Strålende smil, splitter nye skolesekker, svette hender og sommerfugler. -Alle ingrediensene til første skoledag var tilstede i dag.

Årets elevmasse består av 106 elever i skrivende stund. Hele 45 av dem er nye av året, og alle trinn har fått nye tilskudd. I år skal 1. og 2. trinn, 3. og 4. trinn, samt 5. og 6. trinn være sammen i flere fag. De vil dermed oppleve være en del av en større gruppering, og får derfor en tettere tilhørighet og et større sosialt miljø. Klassene vil bli delt i flere fag. Detaljene for de enkelte klassene vil komme fra klasselærer via ukeplaner etc.

Mobilfri Skole

Nytt av året er også det at Den Norske Skolen, Malaga allerede fra første ordinære skoledag (i morgen) vil være en mobilfri skole. Det vil si at mobiltelefonen skal være avslått når man kommer inn på skolens område om morgenen, og at den ikke slås på igjen før man har gått ut skoleporten. Det vil bli kjøpt inn mobilskap der elever som har med mobilen kan oppbevare den mens de er her. Inntil videre vil klasselærer samle inn og dele ut mobilene ved skoledagens start og slutt.

Sosiale tiltak for de voksne

Vi vil at hele familien skal trives, også de voksne. Vi oppfordrer derfor FAU og andre aktører til å by på fellesarrangementer man kan være med på både med og uten barn. Allerede i kveld er fotballkamp for alle interesserte med den norske supporterklubben Oso Polar. I morgen tidlig er det strandvolleyball ved Marinaen for alle som vil, og onsdag blir det Padel for alle synes det er gøy. Her er det heller ingen krav til ferdigheter. Denne gruppa pleier å arrangere turneringer og banketter/festligheter.  -Meld dere på og bli kjent med hverandre, er vår oppfordring! Snart starter også skolen opp gratis nybegynner-spansk for foresatte, i regi av skolen.

Følg med på foreldrenes facebookside og ikke vær redde for å be hverandre med!

“Vi tar dere foreldre på alvor, og vil jobbe knallhardt for at dere alle skal trives”

Rektor, Bjarte Buen, avsluttet foreldremøtet med disse ordene i dag.

-Vi gleder oss til et godt, nytt, positivt og begivenhetsrikt år med dere!