Robotprogrammering


Stemxionlæreren løper engasjert rundt og hjelper til med programmeringen.
For han er dette mer enn en jobb. Det er en lidenskap – en hobby.

Læremetoden er bygget opp under prinsippet først prøve – så lære.
Kurset inneholder konstruksjon, fysisk deltagelse og virtuell programmering – realitetene i en ingeniørs hverdag.

Finnes det noen ingeniørspirer i denne klassen, vil det vise seg denne uka. Elevene har fått utdelt programmeringsverktøy, komponenter og en robot i hver gruppe.

Senses – sensorer
Denne timen skal det dreie seg om sensorer. Hvilke sanser har vi og hva kan en sensor være? Undervisningen foregår på engelsk og spansk, men det går greit å forstå.

Den første sensoren som blir utdelt er en berøringssensor. Hvor skal denne monteres tror dere? Elevene må bruke sin logiske sans først, og alle finner ut av det, ganske raskt.

Så var det programmeringen, sier læreren. På tavlen tegner han en tenkt handlingsrekkefølge..
– Roboten møter en vegg. Hva bør skje da?

Den må stoppe? Kan den snu? Rygge litt og så må den snu?

Elevene plukker selv komponenter til en handlingsrekkefølge på skjermene sine, og lagrer det i robotenes minne. Så tester de robotene rundt om på gulvet. -Vi kjører dem mot hverandre og ser om de snur, foreslår en av guttene. Så er leken igang. Neste sensor som skal testes er lydsensoren!

Benjamin og Sander var først ute med å få roboten til å snu. Kanskje er det disse to som er klassens ingeniørspirer?

Dette er Stemxion
Organisasjonen som besøker oss denne uka heter Stemxion.

Stemxion er et konsern bygget av en gruppe ingeniører, teknikere og lærere for å kunne tilby en praktisk og eksperimenterende tilnærming til STEM, som står for:

Science (vitenskap),

Technology (teknologi),

Engineering (ingeniørvitenskap) og

Maths (matematikk)

Målet er at studentene oppdager, blir fortrolige med og kanskje også blir hekta på teknologi, roboter, arkitektur, ingeniørvitenskap, konstruering og programmering. Prosjektet ser ut til å lykkes hos oss denne uka.

Ønsker du å vite mer om Stemxion, kan du lese om opplegg, ideologi og kurstilbud for barn fra 6-60 år på www.stemxion.com, eller besøke deres klubblokale og utsalg i toppetasjen på El Corte Ingles, Málaga.

Norskeskolen