Den drømmen….

Vi på Den Norske skolen i Málaga er nå godt over halvveis i den varslede karanteneperioden og vi forbereder oss på de siste dagene. Likevel ser vel de fleste av oss det som lite sannsynlig at skolen eller samfunnet åpner helt etter 26. april. Men, jeg velger å tolke de siste dagers signaler fra den spanske regjeringen som et lysglimt helt i enden av tunellen. Det synes også å være et skifte i debatten i de aller fleste land som heller mot mer åpenhet, flere motargumenter og flere stemmer som stiller spørsmål ved det totale regnskapet. I tillegg er det flere eksperter som har påtatt seg den krevende øvelsen med å sammenligne tiltak og utfall i ulike land.

Det er altså, slik jeg ser det, mye som tyder på at man gradvis må se seg nødt til å løsne på restriksjonene, slik at vi sakte men sikkert kan bevege oss mot en normalisering av samfunnet. De europeiske landene samarbeider nå om noen felles retningslinjer for lettelser og åpning. Allerede på mandag åpnet Spania for at såkalte “non – essential workers”, som bygningsarbeidere, enkelte offentlige kontorer og andre viktige, men ikke livsnødvendige, yrker kunne returnere til jobbene sine. I El País i dag kunne vi lese at:

They are working on the assumption that it is essential to begin thinking about these measures so that they can be adopted from April 26, which is when the current state of alarm is due to expire. Before that date, there is the possibility that children could be allowed to leave their homes. Currently in Spain, the confinement measures are almost total, with citizens only allowed to leave their homes under very strict circumstances, such as to buy food or to get to their jobs if they cannot work from home.”

Dette, at barn kan få forlate hjemmet og ta seg en tur ut, dette som vi normalt tar som en selvfølge, er nå den aller største drømmen for oss som bor her på Solkysten.

Denne perioden har krevd mye av hver og en av oss og vil fortsette å kreve mye enda en tid fremover. Det eneste som er sikkert er at vi ikke har noe alternativ til å bite tenna hardt sammen og ta en dag av gangen, men med vissheten om at det vil komme bedre dager.

Den raushet, positivitet og innsatsen vi har omringet oss med i disse dagene, har gitt så mye energi inn i alle hjørner av organisasjonen og gjort at både elever og lærere har klart å opprettholde den graden av kvalitet og engasjement som jeg mener kjennetegner skolen og DNS- familiene. Det skulle ikke forundre meg om vi, om mulig, blir en enda bedre skole og en enda finere familie etter dette.

 

DET ER DEN DRAUMEN

Det er den draumen me ber på

at noko vedunderleg skal skje,

at det må skje –

at tidi skal opna seg

at hjarta skal opna seg

at dører skal opna seg

at berget skal opna seg

at kjeldor skal springa –

at draumen skal opna seg,

at me ei morgonstund skal glida inn

på ein våg me ikkje har visst um.

 

Olav H. Hauge

 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.