Overnatting på skolen

Popkorn, pizza film og spøkelseshistorier. Det var en spennende natt for 5. og 6. trinn, som overnattet under åpen himmel og koste seg skikkelig på skolen tidlig i Oktober. -Vi var både 5. og 6. klasse, pluss meg og Frode, forteller kontaktlærer Agrîn Kustani.

Elevene møtte opp godt forberedt til å sove ute i ballbingen. Noen hadde på seg pysj da de ankom, andre skiftet utover kvelden. De hadde med seg store oppblåsbare madrasser, dyner, kosedyr osv. De var i gang med å rigge til soveplassen sin med en gang de kom frem.

-Leken kom raskt igang, og det var tydelig at de hadde det morsomt sammen. Plutselig ble det helt stille i skolegården, og da jeg gikk for å se hvor elevene var blitt av, fant jeg dem nede i biblioteket hvor de selv hadde tatt styringen med å fortelle skumle historier i mørket . De hadde mye moro ut av å skremme hverandre. 

-Kveldsmaten var deilige, hjemmelagde Pizzasnurrer, men elevene var så sultne at vi måtte bestille ekstra pizza fra restaurant i tillegg.

-Etter maten ble det lekt «Gi et lite blink» en slags mørke-gjemsel lek med lommelykt. Så var det tid for Kino med filmvisning og popcorn inne på et klasserom, for de som ville se film.  Noen elever studerte heller stjernehimmelen og mente de fant både Karlsvogna og Orions belte.

-Vi hadde bestemt at leggetid var kl. 23, men ingen var i seng før midnatt.  Da alle endelig lå på plassene sine og jeg hadde høytlesning av skrekkhistorier på engelsk , oppstod det litt av et hysteri da et par av elevene inkludert meg selv så en mann i mørket i hagen utenfor barnehagen. Vi ble redde alle sammen, og brukte mye tid på å spekulere i hvem han kunne være og hvorfor han var der.   Det var ikke før dagen etter at vi fant ut at han bor der, forteller Agrin. -Vi visste ikke at det bodde noen der!

-Det var fullmåne og vi sov under åpen himmel, kanskje det var grunnen til at elevene sov litt dårlig. Noen var våkne til kl 3-4, og var inne en tur og spiste nattmat med Frode. Kl 4 våknet jeg og fant ut at da, endelig, hadde alle sovnet.

Vi våknet kl 7 på fredag – ryddet og pusset tenner osv . Frokosten, hjembakte rundstykker (Disse var også, som pizzaen, bakt av mammaen til Celina) Til pålegg hadde vi gulost , skinke og sjokoladepålegg. -Så dro alle hjem på avspasering, og startet antagelig helgen med en liten «siesta»?

Bilder ved Agrîn Kustani