Nye skatter til kultursekken

Det få besøk og bli servert litt kulturopplevelser er ekstra verdifullt for oss ved Den Norske Skolen, Malaga. Torsdag i forrige uke fikk vi mannsterkt besøk av to kor sammenslått for anledningen, akkompagnert av musikerne i “The band called OH” Vår egen Tale Rasmussen i 5. trinn deltok også som solist ved flere av innslagene. Det ble et vakkert musikkmøte for alle skolens elever og ansatte.

Det var 24 sangere fra “Kor flott” fra Senja og Sørreisa Mannskor som besøkte skolen i forbindelse med årets utenlandstur. Oskar Larsen jobber også i kulturskolen på Senja, og har også samarbeidet med skolen tidligere år. Nå er det tre år siden koret var her sist.

– Vi pleier å ta en utenlandstur en gang i blant. Etter forrige besøk var det ikke lenger noe tema hvor vi skulle dra: Vi måtte tilbake til Malaga, forteller Oskar Larsen. Vi skulle egentlig spilt på “Internasjonale dager” men så ble det ingen norsk caseta å synge i i år. Han forsikrer at de likevel har hatt en flott tur.

Hele koret med band og solister bor på hotell i Calahonda under oppholdet, og i år har de avgitt konserter på sjømannskirken og i Nerja sentrum i tillegg til opptredenen på skolen vår. Koret kombinerte konsertene med et besøk i grottene i Nerja, en byvandring i idylliske Mijas Pueblo, og en dagstur til Gibraltar. Avslutningsvis ble det også en flott middag på restauranten El Muro i Benalmádena Pueblo.

Et musikalsk høydepunkt

Det ble kraftfullt og vakker med så mange sangere på scenen samtidig. Koret, akkompagnert med et stødig, profesjonelt band og en vakker, jazzet vokaliststemme, eid Frode Larsen fra The Band Called “OH” imponerte oss veldig. Raske rytmer, kjære melodier og stor innlevelse ble servert av samtlige. Da i tillegg “vår egen” Tale Rasmussens sarte stemme klang gjennom mikrofonen, ble dette et klart musikalsk høydepunkt for skolen vår i år. Under konserten som ble avlagt i kultursalen på skolen ble det observert flere måpende ansikter, og et par tårer underveis fra noen bevegede tilhørere. Tale fikk også masse ros av klassekameratene sine etter konserten.

Stefan takket varmt for konserten og overleverte en bok om spansk tapas som koret kunne dra felles nytte av under neste sosiale event. Vi takker for besøket og skattene vi fikk i kultirsekken vår.