Nye ansatte klare til dyst

I år er det fem nye ansatte i staben vår! Trude er skolens nyansatte assisterende rektor. Agrin skal være kontaktlærer for 5. og 6. trinn, Wenche og Mette skal jobbe som faglærere og med spesialpedagogikk, og Christina skal jobbe deltid som assistent. Her kan du nå lese deg litt bedre kjent med nykommerne

Trude Jahren, er skolens nye assisterende rektor. Trude er Oslojente, og har solid erfaring fra læreryrket og lederrollen. Hun er utdannet grunnskolelærer for 1. – 10. klasse, med grunnfag i pedagogikk og spesialpedagogikk.

Tidligere har Trude jobbet på Bestum skole, Rommen skole, Furuset skole, Tøyen skole og Lambertseter videregående skole. Hun har også master i skoleledelse fra Handelshøyskolen BI, og har jobbet som skoleleder siden 2008.

Hvorfor har du tatt jobben ved Den Norske Skolen, Malaga?

– Jeg synes generelt det er spennende med nye utfordringer og viktig å utvide horisonten for å utvikle seg videre både personlig og ikke minst som fagperson, svarer Trude, og legger til at hun har hørt mye bra om skolen, både om miljøet og de høye faglige ambisjonene skolen har.

Hva gleder du deg mest til i år?

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med elevene, lærerne og de foresatte ved skolen. Mitt inntrykk så langt er at lærerne ved skolen har høy kompetanse, er ambisiøse og har stort engasjement. Jeg er opptatt av skoleutvikling generelt og har en sterk overbevisning om at et godt læringsmiljø og en  likeverdig og læringsfremmende vurderingspraksis er fundamentet i en god skole. Dette gleder jeg meg veldig til å jobbe sammen med skolens ansatte om å videreføre og videreutvikle på Den Norske Skolen, forteller Trude.

Trude har et feriested på Costa Del Sol, men leier nå et bosted her i Arroyo de la Miel, sammen med sin samboer og en datter som skal begynne i 2. klasse på skolen.

 

Agrin Kustani skal være kontaktlærer for 5. og 6. trinn ved Den Norske Skolen, Malaga dette skoleåret. Agrin, en fresk og ungdommelig jente med gnistrende øyne og energisk personlighet, kommer opprinnelig fra Kurdistan, men har bodd i Norge 25 av sine 27 leveår.

– Jeg ble lokket ned av varmen og en litt mer begivenhetsrik hverdag, forteller Agrin, som har jobbet sine første fire år som lærer ved Borgen og Sandesundveien barneskole i hjembyen Sarpsborg.

Agrin har jobbet som lærer i 4 år, og har mest erfaring fra mellomtrinnet, der hun har undervist i de fleste fag. Favorittfaget er engelsk.

– Jeg tok jobben i Malaga fordi det fristet veldig å kunne kombinere jobb og ferie. Nå gleder jeg meg veldig til å bli kjent med elevene og å få nye erfaringer og opplevelser, avslutter hun.

 

Wenche Guldberg har ingen tilknytning til Costa Del Sol, og hverken hun eller familien hadde vært her før.

-Vi har hus på Storsteinnes i Balsfjord iTroms Fylke, og jeg er opprinnelig fra Trøndelag, forteller Wenche. Etter de kom nedover til oss har de reist litt rundt med bil og sett seg rundt, og gleder seg til å se mer av landet og kulturen.

Hvilke skoler har du jobbet ved, og hvilke fag underviser du i?

-Jeg har tidligere jobbet ved Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune, Longyearbyen skole (1-13.tr) på Svalbard, UNIS (Universitetssenteret på Svalbard) og Storsteinnes skole(1-10.tr) i Balsfjord. Her ved Den Norske skolen, Malaga skal Wenche undervise i engelsk og norsk, og ha spesialpedagogikk.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn, erfaring og utdannelse?

Jeg var ferdig utdannet adjunkt med tilleggsutdannelse i 1999 og kan undervise i språk, engelsk, kroppsøving, norsk, mat og helse, KRLE, samfunnsfag, naturfag og musikk. Jeg har jobbet på alle nivåer i skolen, men mest på ungdomstrinnet. Tidligere har jeg også jobbet med skoleledelse som trinn-koordinator for ungdomsskolen, og for UDIR med nasjonale læreplaner, forteller Wenche som også har arbeidserfaring utenfor grunnskolen.

Da Wenche fulgte en 10. klasse ut nå i juni, syntes hun tiden var inne for en forandring og søkte seg til oss på solkysten. -For meg var det et passende tidspunkt både på jobb og privat å søke nye utfordringer i samme yrke. Her på DNS Malaga så jeg muligheten for å kunne jobbe med det jeg liker aller best, i et spennende kollegium og i omgivelser med et annet klima. I tillegg får jeg oppleve noe annet enn det jeg har opplevd tidligere, forteller Wenche.

Hva gleder du deg mest til i år?

Å få bruke iPad i undervisningen på Itv, oppleve hvordan det er å bo og jobbe her i Benalmádena, lære spansk og få mange nye relasjoner og opplevelser, avslutter Wenche

 

Mette Simensen er en musikalsk sjel, og allerede nå under planleggingsuka har det trillet vakre pianotriller ut fra kultursalen. -Jeg er opptatt av kreativitet og aktivitet i alle fag, også musikkfaget, og håper å kunne være en positiv bidragsyter under skolens fellesarrangementer og kulturbegivenheter, forteller hun.

Mette kommer fra Lillehammer, og har lenge hatt lyst på en arbeidsperiode i Spania.

Hun har tidligere jobbet ved voksenopplæringen i Ringsaker, Røyslimoen skole på  Lillehammer og for Rikshospitalets Behandlingsreiser.

-Jeg har vært kontaktlærer på alle trinn i barneskolen og jeg har undervist i alle fag, forteller Mette. Ved skolen vår skal Mette jobbe mest med musikk og spesialpedagogikk, samt naturfag og KRLE i 1. og 2. trinn. I tillegg til sin allmennlærerutdanning er hun utdannet spesial- og sosialpedagog, hun er musikklærer, engelsklærer og svømmelærer. Mette har også utdanning innen og jobbet med annenspråks-pedagogikk. Under oppdragene for Rikshospitalet jobbet hun på Lanzarote, som lærer for elever på behandlingsreise.

Mette har ingen tidligere tilknytning til Costa del Sol, og har heller ingen bekjente her, og gleder seg over alt det nye. -Jeg gleder meg til nye bekjentskaper! Og til å få nye impulser! Jeg gleder meg også til å utforske Andalucia!

-Siden mannen min hovedsakelig skal være i Norge, har vi ikke flyttet ut av huset vårt. Derfor har flytteprosessen vært ganske grei, så sønnen min Filip og jeg har bare med oss to kofferter hver hit til Malaga! Så får vi spe på med det vi evt mangler etterhvert, avslutter Mette.

 

Christina Rødal Male begynte å jobbe hos oss som vikar og assistent allerede i fjor, men vi regner henne som nykommer, siden hun er ny på ansatte-lista og skal jobbe fast deltid som assistent hos oss i år.

Christina, som har vært tilknyttet skolen i et år som mammaen til to av skolens elever, har tidligere jobbet på en spesialskole i Molde. Der jobbet hun også som assistent for barn med spesielle behov. Christina liker å spille padel, og i fjor organiserte hun padelaktiviteter for FAU (foreldrenes arbeidsutvalg)

Christina anser seg selv som klimaflyktning fra Vestlandet. -Vi har hatt ferieleilighet i området her i fire år, og så ble ferien bare for kort, ler hun. Nå har de vært her ett år, og velger å bli her litt til.

Vi ønsker våre nykomlinger varmt velkommen til oss!

Bilde, fra venstre: Trude Jahren, Christina Rødal Male, Mette Simensen, Agrin Kustani og Wenche Guldberg