Juleverksted med luciatog

Før sola gløttet over skoletaket og inn vinduene, sang luciakoret seg gjennom alle klasserom, saler og kontorer. Andektig vakkert fremført av våre aller søteste små, med glitter og hvitt, spredte de om seg med lys, lussekatter og julestemning. En stille stund til alle før barnetrinnene med brask og bram startet årets juleverksted i ballbingen, med en dansende nisse og opprop av dagens første arbeidsgrupper.

Kreativt i regi av 7. trinn

Med lærer Mari i spissen ledet syvendetrinn aktivitetene under årets verksted. Elevene fikk skrive opp ønsker om hvilke grupper de ville besøke, og lærerne delte inn i aldersblandede grupper. Aktivitetene i år, besto av flere mat/bake stasjoner og litt mindre julepynt i år, noe som så ut til å slå an både hos våre egne elever og danskene. Ja, for den danske barneskolen kom også og deltok i verkstedet.

Det ble bakt pepperkaker, trillet havre- og moccakuler, fylt og montert gaveposer med kakaomiks. Julekranser ble tredd, kubbelys og kongler ble pyntet, gipshjerter, julekuler og annen pynt, ble klippet limt og montert, med stødig hjelp av syvendetrinnselever på alle postene.

Rudolf vs Julenissen

Det var også en egen aktivitetsgruppe som hadde laget julefotball og basketball, reinsdyrene mot nissene. Dessverre ville været også være med på å lage julestemning, og rufset opp litt for denne gruppa, men det ble aktivitet under tak og frisk luft til utålmodige bein som trengte å strekke på seg. Den siste økta ble det arrangert pakkehjelpstasjoner til dem som hadde laget julegaver.