iStopMotion

Animasjonsfilm er en kunst. Figurer må utformes, ideer klekkes og historier lages. I kunst og håndverk i 7. trinn har elevene gjort nettopp dette. -De fikk lage hva de ville, men skulle bruke plastelina og iPad programmet iStopMotion, forteller lærer Marie Cygnel-Sennerby,

Den mest ivrige gruppa startet filmingen for to uker siden. Historien blir til underveis og latteren sitter løst i guttegruppa. Når fotografen streifer forbi fester de et slips på Donald Trump som skal med ut i en båt.

-Vi valgte å bruke iStopMotion fordi i denne appen får du et gjennomsiktig bilde som viser objektets forrige plassering, forklarer Marie. Da blir bevegelsene presise.

-Vi må filme her inne, forteller en elev, og vi har gardinene dratt for. Det gjør vi for at lyset skal bli likt hver gang selv om vi jobber over flere dager på forskjellige tider, forteller en elev. En av gruppene har laget sauer, og den ene skal drive nedover elva via en gjennomsiktig tråd festet til sauen. -Bakgrunnen ble litt for liten, så først må vi lime på litt mer himmel, sier en elev som klipper i blått papir. En tredje gruppe har dratt oppgaven enda lenger og innreder en plastboks med planter og steiner til en undervanns-scene der en dykker skal fotografere en blekksprut.

Det ble veldig varierte filmer, men alle var flotte på sin måte. Alle fikk til å lage bevegelse og figurer. Vi har fått lov å dele noen filmer med dere. God fornøyelse:

Dykkermannen