Idrett og lek på stranden

Nattens regnskyll hadde sørget for vann i det lille bekkefaret som skiller Fuengirola fra Benalmádena på Carvajalstranden. Bekken bragte mudder med seg ut i havet. Derfor boblet det med småfisk i havskorpa da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga ankom årets idrettsdag på stranda. Elevene kastet seg ut i selvregissert aktivitet ved bekken, der noen ville lage demning, og andre ville fange fisk. De litt eldre elevene satte seg heller ikke nevneverdig lenge, og volleyballspillingen var igang samtidig som banen ble montert. Fotballmålene tok imot scoringer fra første minutt, og til og med den oppmålte løpebanen ble vel testet før strandgeneral Kurt Eriksen blåste i startfløyta.

Idrettsgrenene denne stranddagen var sekstimeter sprint, lengdehopp, stor ball, fotball og strandvolley, naturligvis. Elevene opp til fjerdetrinn, og de mellom femte og syvende, ble delt i blandede lag som sirkulerte mellom aktivitetene. På tilmålt tid var det litt om å gjøre å forbedre løpetiden, kast- og hopplengdene, best mulig før man vekslet til neste aktivitet. På ballaktivitetene var også lærerne tett på med råd og ros til de ivrige spillerne som servet og sentret etter beste evne og med stor innsatsvilje. Første økt fram mot lunsj gikk som en lek, og heldigvis var livreddervakten kommet slik at det gikk an å få seg en rask dukkert før maten.

Jegerinstinktene var skjerpet og forsøkene mange, da fiskelykken ble nøye utprøvd. Med grønn hov og skingrende jubel ble det jaget småfisk i alle retninger, men fangstresultatet ble kun noen steiner og håndfuller med sand.