Gårdsbesøk

Stallen ligger i La Colina, kun ti minutters gange fra togstasjonen. Marina i 7. trinn tar ridetimer på denne gården, og ordnet gårdsbesøket for klassen sin til halv pris. Gårdsbestyreren Ricardo, en veldig hyggelig og serviceinnstilt mann, tok elevene med i stall og fjøs, og på ridetur og vandring til “campoen” for å se på en ekte “akvedukt”. Det er en mur fra romertiden laget for å lede vann ut på markene.

-Akveduktbesøket passet perfekt med historieundervisningen i samfunnsfag på mellomtrinnet, forteller klasselærer Teresa Hovland entusiastisk.- Det er heller ikke alle som kan skryte på seg å ha spist lunsj oppe på en akvedukt og lekt boksen går under den. Elevene opplevde også god mestringsfølelse, særlig de elevene som i utgangspunktet var redd for hester, men endte opp med å mase på å få ri en runde til. Vi avslutta dagen med rodeo på to søte, men litt gærne, ponnier på en lukket ridebane bak stallen. Her var det om å gjøre å holde seg lengst på ponny-ryggen. Det ble mange fall og mye latter, forteller Teresa, som har fått noen av elevene sine til å skrive ned noen inntrykk fra klasseturen.

29388831_10159970389730062_2540290155617452032_o

Boksen går

-Etter å ha sett den illeluktende stallen gikk vi (klassen) til en gammel akvedukt å spise og å leke der. Det var en veldig stort plass med noen trær å masse gress, vi var rett og slett på en gresslette der vi spilte “boksen går”,  som er en skikkelig gøy lek. Man må gjemme seg og ta «boksen» før den som teller finner deg, tar på boksen og sier navnet ditt + på boks. Når jeg gjemte meg i buskene ble jeg veldig skitten, men heldigvis blåste det mye, forteller Leo.

Søte ponnier

Nittende mars så var vi (7.klasse) på gårdsbesøk i Torremolinos. Det var sol og blå himmel. Vi red, lekte og hadde det gøy. På slutten var det ekstra gøy fordi da red vi på ponnier. Ponniene var små og ville. Den ene ponnien hadde lyseblå sal og den andre hadde rosa. Begge to var brune og veldig søte. Det som var så morsomt med ponniene var at når man red på de, så kastet de oss av. Heldigvis var det sand under, så det gjorde ikke vondt når de hev oss av. Alle som så på stod og lo, og syntes det var veldig morsomt, spesielt de som jobbet der, forteller Maren.

Ponny-Rodeo

-Når vi kom til gården etter at vi hadde spist og ødelagt skoene mine, så vi kjempesmå ponnier. Den ene ponnien hadde en rosa sal og den andre en blå sal. Begge ponniene ville hive oss av. Ponniene var ikke noe rolige og ikke ville styres. Først ville alle på den rosa fordi den trodde vi var greiest, men til slutt ville alle på den blå. Den ble nok litt lei av at vi bare var på den. Det så ut som om begge hestene hadde fått noe sukker av de som bodde der mens vi spiste mat ved akvedukten, og alle begynte og le når ponniene heiv deg av. De løp rundt og du var ikke på den så lenge, skal jeg si deg. Ingen ble skadet, men da ponnien løp over gjørmen ble jeg ganske redd, forteller Andreas.

Turbo og Diesel

-Etter at vi kom tilbake fra turen oppe ved den romerske akvedukten, stod de to ponnier klare i stallen. Jeg som kjenner folkene på gården fra før, visste allerede hva ride instruktøren, Ricardo ville. Den ene ponnien hadde en lys rosa sal mens den andre hadde en lys blå sal. Maren og jeg skulle ta på oss hjelmer, og være de første til å ri på dem. Den ene ponnien heter Turbo og den andre Diesel. Begge var morsomme og prøvde å kaste av alle som satte seg på dem. De hadde veldig mye, bustete pels. Lærerne var veldig redde for at vi skulle bli trampet på av dyrene når vi falt av, men ridelærerne forsikret dem om at det var trygt. På banen var det noen søledammer og flere av rytterne holdt på å falle ned i dem, men de klarte akkurat å unngå det. Når dagen var over hadde alle hatt det gøy og sa “hade” til både dyrene og personene. Vi snakket om besøket hele veien hjem. Hilsen Marina.

Marina