FN – gratulerer med dagen

I dag ferier vi to ting. Vi feirer Forente Nasjoners 73årsdag, men vi feirer også at det er 70 år siden vi fikk menneskerettighetene! Syvendetrinns Frida og Sander holdt en viktig appell for skolen i på FN dagen, som handlet om menneskeverd og rettigheter. -Akkurat som vi har regler på skolen vår for hvordan vi skal være mot hverandre, har FN laget noen regler for hvordan vi skal være mot hverandre overalt på hele planeten, proklamerte de. I appellen tok de opp menneskeverdet, og at alle i verden har rett til skolegang, et trygt sted å bo, og at FN jobber for å bekjempe fattigdom. Appellen inneholdt store, viktige ord til ettertanke.

“5 på skolen om FN”

Ungdommene hadde laget en film der de intervjuet barn og voksne om FN, rettigheter og barnearbeid, som de viste under samlingen

Det ble en flott og viktig markering, toppet med allsang av “Barn av regnbuen”

Samlingen ble ledet av konferansier Tale Rasmussen.

5 om FN

Rektors kvarter

Rektor Trude Jahren fikk også et kvarter med elevene, der hun satte fokus på den tredje “Gyldne regelen” ved skolen vår; “Jeg er her for å bidra til at alle har det bra”.

– Jeg ser at det skjer hver dag på denne skolen og det gjør meg glad. Jeg blir glad når jeg ser at dere jobber bra sammen, vinker og sier hei. Og jeg blir så glad når de store hjelper de små, og hvis noen glemmer regelen, så hjelper vi hverandre og sier ifra, sa Trude.