Bli kjent dag på stranda 2019

Årets stranddag inneholdt alle de gode tingene; nye venner, spennende konkurranser, masse lek og bading. Det er viktig og verdifullt for læringsmiljøet vårt å sette av tid på starten av skoleåret til å bli kjent og trygg på hverandre. Med 28 grader i lufta og 22 i vannet var forholdene bortimot perfekte for strandkos. Til tross for en god slump flere elever enn tidligere år, gikk dagen eksemplarisk for seg. -For en flott gjeng!

En glad dag, sprellende illustrert av to søtinger

Verdens beste skoledag?

Første “økt” bestod i å finne en plass til håndkleet, trinnvis på anviste områder rundt kontaktlæreren. Det å få parasollen perfekt og teppet fritt for sand tok noen minutter, men så var det bare deler av ungdomsskolen som ble sittende litt. Resten styrtet avsted til volleyball og demningsbygging, vassing og sirkel-leker med eller uten læreren. Noen heldige grupper fikk også bade litt før lunsj. De minste måtte vente på badevaktene fra kommunen, men heldigvis var det gøy på land også. Lykken er som kjent et spann med sand i en barnehand. -Eller var det kjeks og frukt?

Samarbeid var et viktig kriterium. Her har lederen på gruppa tatt ansvar og latt minstemann føle mestring. -Se hva jeg fant!

Kreasjoner i sand

En kreativ gruppeoppgave er obligatorisk å delta på; I år skulle gruppene først igjennom en økt med stafett, løp med pingpongball på skje, og felles puslespillegging. Så måtte oppgavene graves opp på et anvist område med norske flagg. Årets sandkonkurranse ble til slutt å lage et portrett av Gard, Hilde og Trude i ledergruppa. Gresselige hårsveiser, skjell som øyne og blomst i håret. Det ble temmelig likt, syntes noen.

Etter kriteriene kreativitet, samarbeid og estetikk skulle modellene (ledergruppa) vurdere og kåre en vinner. Det ble rett og slett for vanskelig for dem. Hele tre grupper fikk den gjeve førstepremien i år: Iskjøp med rektor!

Alle fikk trøstepremie før badingen tok til for alvor. Sandete unger ble rene og fine før henting; Det varte helt til de gikk i land 🙂

Norskeskolen