Nye venner i vann og sand

-Det er jo helt absurd.. Tenk at dette her er en vanlig skole- og arbeidsdag! Kurt, kontaktlærer i 8. trinn, har nettopp spilt volleyball med elevene sine, og står med munnen full av nistemat. Rundt bena hans ligger det håndklær og skiftetøy i forlatte hauger. Rett bortenfor har sjettetrinnsjentene barrikadert seg under klynger av parasoller i alle regnbuens farger. Under og bak vegger av pledd sitter de med nistekinn og fniser henrykt når kameralinsa finner dem til tross for barrikadene. Christian i syvende sloss med en lang parasoll som ikke vil kaste skyggen på håndkleet hans, men heller velger å skygge for naboen. Et stykke bortenfor har første- og andretrinn slått leir ved vannkanten. Et deilig kaos med bøtter, spader, sand og vann.

“Stranddagen skal være en investering i vennskap og trivsel for elevene våre”

Sosialt og hyggelig på stranddag med skolen.

Skolen kaller denne dagen “Bli kjent dag på stranden”. Dette er en viktig dag for nye vennskap som skal etableres. En dag dedikert til å møte nye øyne med blikket. Til å spørre om og fortelle det som gjør at vi kjenner oss igjen i hverandre. Til å bygge relasjoner, være-, finne- og vinne venner.

Vi vet at elever må trives for å lære, og for å finne denne viktige trivselen er det godt med en god start. Denne første uka har vi brukt tid på å bli kjent og sette standarder for klasse- og læringsmiljøene.

Aktiviteter og lek

Selve stranddagen er delt inn i tre deler. Lek og aktivitet klassevis, lunsj og kos – med de man vil, og til slutt aldersblandet “Sandslottkonkurranse”. Under lek og aktivitet er det opp til lærerne, og litt opp til elevene hva leken skal bestå i. Organiserte gruppeleker og lek i sanda for de minste, vannstaffetter, fotball og frisbiee for de mellomste, og strandvolley for de eldste. Ungdomstrinnene fikk frie tøyler og koste seg i sitt eget tempo, på den andre siden av bekken.

Strandslottkonkurranse

Temaet for årets strandslottkonkurranse ble superhelter, etter at flere andre ideer ble forkastet. Strandagssjefene Marie og Ørjan informerte, første del svakt via en dårlig ropert, og etterpå veldig mye tydeligere ettersom Ørjan, som han selv påpekte, etterhvert utviklet utestemme.

Lagene ble delt inn og arbeidet kunne begynne. Alle lagene besto av elever fra alle alderstrinn. Jurien var i år faglærer Frode, gymlærer Lucia og en av fjorårets avgangselever Sara Slåttsveen, som har ønsket seg dette vervet i flere år i følge henne selv. – Vi legger vekt på kreativitet og samarbeid, fortalte Sara. Og at det blir et bra resultat. Jeg har sett mye bra hittil, legger hun til og myser bortover stranden.

Det seirende laget fikk kjøpe is sammen med Assisterende Rektor, Trude, og alle de andre vinnerne fikk kjærlighet på pinne. -For slik er det alltid på Den Norske Skolen, Malagas herlige “bli kjent dag”.

Årets fryktede sandslottjurie: Frode, Lucia og Sara.
Norskeskolen