iPad-stativ-prosjektarbeid

Planlegge, skissere og tegne. Lage prototype og teste ut produktet. Stille opp og forklare. Velge høvelige måleredskaper. Diskutere resultater og vurdere. Det er ikke så rent lite man lærer seg når man skal lage et helt nytt produkt.

Lærer Vigdis Aure Modal skriver på tavla. Funksjonalitet. Størrelse og estetikk.

-Hva mer må man tenke på når man skal lage et iPad stativ? spør Vigdis. – jo at stativet er av god kvalitet, at det står støtt og stabilt.

Når teorien er gjennomgått, googler Vigdis opp hva som finnes av iPadstativer på markedet i dag. Så blir det idemyldring og skissering før det er fritt fram å lage et førsteutkast.


Over: Christina og Lucia blir inspirert av et pute-stativ etter saccoprinsippet, som ligger mykt og stødig i fanget, og går straks igang med å klippe stoff til prototypen sin.


 
Over: Adam, Kristoffer og Sander vil snekre stativ, men lager først en prøveproduksjon i papp for å forklare hvordan de tenker.

Til venstre: Sindre er kreativ med designet, men må få litt hjelp med stabiliteten.

Til Høyre: Maylinda har planen klar, og har snart limt sammen prøveproduktet sitt.

Å skape et helt nytt produkt – fra Ide til produksjon er en langsom prosess. Etter nøye vurdering av resultatene falt valget på en enkel og funksjonell prototype laget i tre. Så startet klassen produksjonen. Måle, sage spikre, lime og pusse.

Etter to uker er stativene ferdige og klare for dekorering. -Tenk på at dekoret skal være litt tidløst så du ikke blir lei, råder Vigdis. -Dere skal jo bruke stativene ut ungdomsskolen! Ornamenter og bokstaver googles før tusjene taes i bruk.


Maylinda har valgt et symbol og en vakker skrift. Kristoffer har laget en stillisert bokstavdekor. Michael og Lucia går for farger og mønster. 

En fornøyd gjeng møter heretter skolehverdagen med hvert sitt funksjonelle, stødige, lette, solide og vakkert dekorerte iPadstativ.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen