Full feiring på Norskeskolen!

De norske flaggene veiver i alle retninger. Fuengirola fylles av festkledde barn og voksne som stiller seg forventningsfullt opp for å marsjere i tog. Strandprommenadens bikinikledde turister og øvrige befolkning står med undring i blikket og ser gata forvandle seg til en festplass.

Korpset teller opp og avsted masjerer nordmennene, takstfast under bunader, søljer, fletter og sløyfer. 17. mai feirer vi skikkelig, også i Spania.


Store deler av folketoget består av elever ved Den Norske Skolen, Malaga.
Se film av 17. maitoget HER


Barnekoret sprer stor lykke blant alle nordmennene som er samlet til feiring i havna.

Vel fremme i havna, klemmer ungene til og synger nasjonalsanger for alle de fremmøtte. De har øvd inn et eget potpurri med forskjellige sanger, “Et festtog gjennom landet” fra jubileet i fjor, og skolesangen selvfølgelig.


17. mai tale

Årets festtale ble holdt av tiendeklassingen Daniel Finsrud. Han kunne innrømme at han nok ikke var så glad i å gå i tog, men at han var glad og stolt over å være norsk og dermed er en del av en fri og demokratisk nasjon med alle de fordelene det innebærer.

Daniel høstet stor applaus for sine velvalgte ord.

Burgere, is og kakesalg

Etter seremoniene i Fuengirola bærer ferden videre til tradisjonell nasjonaldagsfeiring på skolen. 10. trinn med foreldre har bakt og står for kakesalg og kaffe.

Foreldreutvalget (FAU) bemanner kiosken og grillen, og Lærerne stiller med leiker og ativiteter av alle slag.

Svampekasting og fiskedam er blant de mest populære aktivitetene. Pilkast, Blikkbokskasting, styltegåing og sekkeløp er selvfølgelig med, og mere til. Godterier og småpremier deles ut til deltagere og vinnere.

Svampekastkonkurransen trengte ingen premier for å lokke til deltagelse. Å på kaste våt svamp på læreren er belønning nok i seg selv!

På skolen var det så klart en ny runde med sangunderholdning, ledet av 17. mai entusiast og dirigent Linda Sakseide.

Når feiringen er på hell og loddvinnerne er trukket, takkes det av for en kort stund. Mange skal møtes igjen til grillbuffet på strandbaren La luna Beach. Tidligere år har feiringen der endt med bading og strandleik til langt på kveld, kan ryktene fortelle. Det er godt å være norsk i Spania i dag.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Film ved Helene Miller

Norskeskolen